_

Nyitás

_

Tisztelt Szülők!

 

Jó egészséget kívánok mindenkinek ebben az új tanévben. A Közegészségügyi Hivatal rendelkezéseit figyelembe véve ismertetném a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat.Óvodánk  7:00-17:00 óráig üzemel

7:00-8:30 óráig érkezés az óvodába, kizárólag 1 felnőtt kíséretében. Szájmaszk és fertőtlenítés minden felnőttnek kötelező. A megbízott óvodai alkalmazott megméri a gyermek testhőmérsékletét, utána a szülövel az öltözőbe mennek. Mielőtt átadná az óvónőnek a gyermeket, a gyermek kezet mos a mosdóban a szülővel(alsó szinten, az emeleti osztályokban az óvónő vagy más alkalmazott felügyelete mellett). A gyermeket a legrövidebb időn belül átadja a saját osztályában az óvónéninek és elhagyja az óvoda területét. Az első nap át kell adni a kitöltött egészségügyi kérdőívet és nyilatkozatot is – Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa pred začiatkom nového šk. roka 2020/2021 – 1.csatolmány

 

Kérjük 8:30 óráig behozni a gyermekeket, mert az óvoda bejárati ajtajait bezárjuk.

 

Az óvodai tevékenységek többsége az óvoda udvarán fog zajlani jó idő esetén. A legnagyobb hangsúlyt az első 2 hétben  a személyes higienára fektetjük, elsősorban a kézmosásra. Az óvoda területén a gyermekeknek nem kell szájmaszkot hordaniuk, viszont a szekrényben lenni kell 2 szájmaszknak.

 

A gyermekek nem lesznek gyűjtőosztályban, csak a saját osztályukban.

 

Ha a gyermek 3 napnál többet hiányzik, ki kell töltenie a szülőnek egy nyilatkozatot a fertőzésmentességről – Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti – 2.csatolmány

 

Ha egy gyermek testhőmérséklete 3x-i mérés után meghaladja a 37,5 fokot, haza kell küldenünk a rendelkezések értelmében. Az óvoda, ha bármi betegség jeleit látjuk a gyermeken, köteles azonnal karanténszobába helyezni a gyermeket és értesíteni a szülőket. A szülőnek kell a gyermekorvossal konzultálni telefonon.

 

Ha  előfordul az óvodában a vírus, akkor először a sárga, majd ha kettő vagy több gyermeknél is előfordul, akkor piros figyelmeztetés érvényes – a faliújságon megtalálható.

 

Az óvodában semmilyen közösségi akciók nem tarthatók.

 

Az újonnan felvételt nyert gyermekeknek az osztályfőnökök 3 nyomtatványt adnak, amit legyenek szívesek otthon kitölteni, és másnap átadni az osztályfőnöknek.

Ugyanígy az újonnan érkező gyermekek egészségügyi kártyájának fénymásolatára is szükség lesz.

 

Az új gyermekek az első héten csak délelőtt lehetnek az óvodában beszoktatás céljából. A következő héten pedig az óvónőkkel való konzultáció alapján lehetnek az óvodában délig vagy egész nap.

Kérjük, hogy  gyermeknek az óvodába (sem a szekrényébe) semmilyen játékot, ékszert és ennivalót  ne  adjanak! (még szülinapra sem)

 

Amit otthonról hozni kell:

papucs, pizsama, pótruházat (bepisil, leönti magát, piszkos lesz)!, fejpárna-vánkos (aki igényli) és az üveg innivalóval.

Kérjük hogy a gyermek minden holmijába legyen beleírva a gyermek neve vagy a nevének kezdőbetűi. Az üveget külön és jól láthatóan legyenek szívesek megjelölni, hogy ne tévesszék össze, mert sok hasonló üveg van és a kisebbek nem ismerik fel mindig a sajátjukat.

Kérjük önöket, hogy a gyermekeket rétegesen öltöztessék, továbbá, hogy praktikus, sportos öltözéket adjanak a gyermekre, hogy a játékban és a kinntartózkodásban ne akadályozza őt a mozgásban.

A gyermekekért délben 11.45-12.00-ig lehet jönni, délután pedig 15 – 17:00-ig.

 

Befizetések

1. Az óvodai illeték 20 €. Az óvodai illetéket a gyermek törvényes képviselője köteles az adott hónap 10. napjáig befizetni mégpedig banki átutalással.

Az óvoda bankszámlaszáma: IBAN SK75 0900 0000 0050 7021 6977

Az óvodai illetéktől mentesítjük azt a gyermeket:

– aki  az adott év  augusztus 31-ig betöltötte 5.életévét tehát iskolaelőkészítős

– aki megszakította az óvolalátogatást egymást követő 30 nap terjedelmében és azon hónapban nem látogatta az óvodát betegség, vagy más családi okból kifolyólag (kimutatható módon). Az előzetesen befizetett összeg átvihető a következő hónapra

– aki nem látogatta az óvodát megszakított működtetés esetében, szünetben, amely a fenntaró, vagy a szolgáltató, esetleg más okokból kifolyólag történt, ebben az esetben a törvényes képviselő az óvodalátogatás ideje alapján részilletéket fizet.

 

2. Az étkezétetéssel összefüggő költségek:

 Egy napra 1,37 €  a tízórai, ebéd és uzsonna együttesen. Ha délig van a gyermek, akkor csak a tizórait és ebédet fizetik: 1,14 €. + A rezsiköltség havonta 4 € egy gyermekre.

Egy hónapban tehát 28+4=32€ a befizetési összeg az étkezésre. Azok a gyermekek, akik 2020 augusztus 31ig betöltötték az 5.életévüket, 4+4, azaz 8€ összeget fizetnek az étkezésre

 

A konyha bankszámlaszáma: IBAN SK12 0900 0000 0050 7017 6207.

 

A lejelentéseket  az óvoda telefonszámán fogadjuk: 0911758718

Esetleg a konyha telefonszámán:  0910 122 266

 

Az igazgatónőt konzultációs időben 11:00-13:00-ig keressék vagy kérjenek időpontot személyes találkozásra, ha valamit meg szeretnének beszélni. Tel.sz.: 0910919856

 

A titkárnő reggel 7:15 – és 15:15 között áll a rendelkezésükre a tantestületben. 

 

Minden további információt a webfelületre is kiteszünk.

Kérjük, folyamatosan figyelje az óvoda weboldalát és facebook zárt oldalát, mivel a minisztériumi és közegészségügyi rendeletek percről percre változnak, ezért iskolánk kénytelen állandóan változtatni az előírásokon.

 

Köszönjük, hogy segítenek betartani az elrendelt közegészségügyi intézkedéseket!